назад

Правопросвітництво у центрах зайнятості

Володимир Волинський ЦЗУ рамках меморандумів про співпрацю з міськими та районними центрами зайнятості працівники Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та підпорядкованих бюро правової допомоги упродовж минулого тижня провели низку тематичних інформаційних семінарів для безробітних та учасників АТО.

Ключовими завданнями цих заходів є підвищення рівня правової грамотності громадян, а також поінформованості щодо права на безоплатну правову допомогу.

28.03.2017 в Іваничівському районному центрі зайнятості відбувся семінар-навчання для громадян, які перебувають у пошуку роботи та заінтересовані у створенні власної справи, у ході якого представники Іваничівського бюро правової допомоги роз’яснили присутнім нові норми трудового законодавства, якими посилено відповідальність посадових осіб органів державної влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій за порушення законодавства про працю.

30.03.2017 на базі Володимир-Волинського міськрайонного центру зайнятості відбувся семінар на тему: «Пільги у сфері трудових прав учасників АТО», на якому фахівці Володимир-Волинського місцевого центру ознайомили присутніх із правом на збереження робочого місця, посади, середнього заробітку, розміру пенсій, особливостями проведення записів до трудової книжки мобілізованих, іншими трудовими правами та гарантіями громадян, які перебувають на військовій службі.Локачинський ЦЗ

Цього ж дня спеціаліст Нововолинського бюро правової допомоги провів правопросвітницький захід для учасників бойових дій в Нововолинському міському центрі зайнятості. Присутніх було поінформовано про систему безоплатної правової допомоги в Україні, роз’яснено, які категорії громадян мають право та є суб’єктами безоплатної вторинної правової допомоги, поінформовано про порядок звернень до місцевих центрів з надання БВПД.

Учасникам заходу було надано відповіді на питання щодо виплати щорічної одноразової грошової допомоги до 5 травня, порядку першочергового відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва, а також надання у власність земельних ділянок у межах норм безоплатної приватизації.

Нововолинський ЦЗ

31.03.2017 юристи Володимир-Волинського місцевого центру взяли участь у семінарі «Легальна зайнятість» на базі Володимир-Волинського міськрайонного центру зайнятості. Надали учасникам заходу правові консультації щодо відповідальності роботодавців за порушення законодавства, гарантії працівників при звільненні з роботи з ініціативи роботодавця, а також стосовно зарахування роботи до страхового стажу.

Довідково:
Володимир-Волинський МЦ з надання БВПД – м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька, 19, тел.: (03342) 3-80-11, 3-80-16;
Горохівське бюро правової допомоги – м. Горохів, вул. Шевченка, 25, тел. (03379) 2-17-30;
Іваничівське бюро правової допомоги – смт Іваничі, вул. Банківська, 6, тел. (03372) 2-20-19;
Локачинське бюро правової допомоги – смт Локачі, вул. Героїв Майдану, 1, тел. (03374) 3-01-34;
Любомльське бюро правової допомоги – м. Любомль, вул. Богдана Хмельницького, 12, тел. (03377) 2-45-43;
Нововолинське бюро правової допомоги – м. Нововолинськ, вул. Винниченка, 14, тел. (03344) 4-48-14;
Шацьке бюро правової допомоги – смт Шацьк, вул. 50-років Перемоги, 1б, тел. (03355) 2-08-47.