назад

Правопросвітництво в Базилівщинській школі

17.11.2016 lektsiya mash

17 листопада 2016 року заступником начальника відділу «Машівське бюро правової допомоги» Другого полтавського місцевого центру з надання БВПД Максимом Дворовенко проведено лекцію для учнів 9-го класу Базилівщинської загальноосвітньої школи І – ІІ ступенів на тему: «Права, обов’язки та відповідальність неповнолітніх».

Учнів ознайомлено з основними правами, якими вони володіють з самого народження, розглянуто актуальні ситуації, в яких так чи інакше порушувались права людини. Школярі дали чіткі та розгорнуті відповіді щодо кваліфікації таких діянь та як вони їх розуміють.

В ході заходу Максим Дворовенко висвітлив питання щодо віку, з якого особи підлягають відповідальності за скоєння правопорушень, притягнення до відповідальності батьків та осіб, які їх замінюють. Наведено приклади найбільш поширених правопорушень серед підлітків.

За результатами проведення уроку учні усвідомили, що дотримання та використання своїх прав та обов’язків сприяє розвитку дитини як особистості, а саме, розвитку її розумових, фізичних здібностей, виховання моральних якостей та національної свідомості.

Також нагадуємо, що кожен, хто потребує безоплатної правової допомоги, доступу до он-лайн сервісів Мін’юсту може завітати до Машівського бюро правової допомоги за адресою: смт Машівка, вул. Незалежності, 111, тел. 9-14-11, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).