назад

Правопросвітництво в рамках проекту «Я маю право!»

PR2Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирські області систематично та безперервно займається інформуванням громадян про гарантовані їм Конституцією та законами України права. Широка інформаційно-роз’яснювальна кампанія з актуальних правових питань лише посилилась у 2018 році, який оголошено роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!».

29 січня правопросвітницьку лекцію для старшокласників житомирської загальноосвітньої школи №14 прочитала начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Олена Вовнюк.

PR1
Вона детально розповіла про систему безоплатної правової допомоги. Акцентувала увагу на тому, що у 2018 році, розширено категорію дітей як суб’єктів права на БВПД. Отримати її відтепер можуть не лише діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, а усі діти. Олена Вовнюк окремо зупинилась право просвітницькому проекті «Я маю право». Законодавство постійно змінюється, а тому громадянам досить складно орієнтуватися в їх змінах. Саме цей проект сприяє інформуванню громадян про гарантовані їм Конституцією та законами України права.

PR3
30 січня головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Наталія Ярошенко спільно з заступником начальника відділу правової інформації та консультації Житомирського місцевого центру з надання БВПД Наталією Поліщук взяли участь у роботі дистанційного пункту у Житомирському міському центрі занятості. Правові консультації надзвичайно важливі, адже це свого роду покрокова інструкція для пересічних громадян, як у правовий спосіб вирішити ті чи інші життєві проблеми. Людей цікавили наступні питання: порядок надання правової допомоги, особливості звільнення за власним бажанням, особливості призначення аліментів та інші.

PR5
1 лютого начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олег Врублевський зустрівся із засудженими, які перебувають на обліках підрозділів Житомирського МВ з питань пробації.

PR6
Він проінформував засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, про діяльність Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та послуги, які надаються ними для населення, а також про положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу».
Особливо було наголошено на дії Загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!». Суб’єктам пробації були роздані інформаційні матеріали з контактними даними Єдиного контакт-центру системи безоплатної правової допомоги, номер якого діє цілодобово та безкоштовно у межах України.

PR7
2 лютого в.о директора Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Коваль спільно з головним спеціалістом відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Наталією Ярошенко взяли участь у роботі мобільного пункту у Богунській районній раді міста Житомира. Це дуже зручний формат роботи для громадян, адже в одному місці люди можуть отримати необхідні консультації та роз’яснення. Фахові безоплатні консультації користуються великим попитом у суспільстві, бо допомагають вирішувати складні життєві ситуації у правовий спосіб. Цього дня люди звертались з наступними питаннями: отримання спадщини за заповітом, якщо у документі прізвище було вказано з помилкою, особливості оформлення субсидії, представництво інтересів потерпілої у кримінальному провадженні та інші.

PR9
2 лютого начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Дар’я Гончарова взяла участь у відкритій дискусії на тему «Підприємці – агенти змін». Під час заходу вона дала вичерпні відповіді на питання: що таке безоплатна правова допомога, хто має право на безоплатну правову допомогу, які правові послуги можна отримати в центрах правової допомоги та інші. Окрім цього зупинилась на загальнонаціональному правопросвітницькому проекті «Я маю право!», який направлений на підвищення правової поінформованості населення. Важливо, щоб люди знали свої права і могли їх відстояти.

PR11

PR10{module РЦ}