назад
01.02.17

Правопросвітництво в установах виконання покарань на Вінниччині

31.01 1

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області налагодив співпрацю з управлінням з питань виконання кримінальних покарань та пробації на Вінниччині, з метою налагодження взаємної співпраці в забезпечені доступності безоплатної вторинної правової допомоги.

31 січня 2017 року, заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області Марина Лукіянова зустрілася з новопризначеним очільником Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України Василем Дремлюгою.

Під час робочої зустрічі сторони домовилася, що з березня 2017 року Марина Лукіянова та працівники Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області розпочнуть проводити роз’яснювальні лекції для підозрюваних та обвинувачених осіб, до яких застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Такі заняття будуть передбачені і для засуджених осіб, котрі знаходяться в установах виконання покарань на Вінниччині. На даний час фахівцями Регіонального центру з надання БВПД розпочато роботу з підготовки тем для даного курсу лекційних навчань та складання графіку їх проведення.

Також, в ході зустрічі, Марина Лукіянова розповіла про Закон України «Про Вищу раду правосуддя», яким внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Спілкування з керівником управління дозволило визначити проблемні питання майбутньої співпраці, зокрема, можливість доступу зазначених категорій громадян до безоплатної правової допомоги в ізольованих від суспільства умовах тримання.

Учасники зустрічі також обговорили порядок оформлення звернень за наданням безоплатної вторинної правової допомоги засудженими особам та підвели підсумки співпраці за минулі роки. Інформацію, що повинна міститися в звернені особи, засудженої до покарання у вигляді позбавлення волі, можна переглянути тут.

Наприкінці робочої зустрічі Марина Лукіянова висловила сподівання на плідну співпрацю центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги з адміністраціям установ виконання покарань у  Вінницькій області. Голова Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації запевнив у тому, що активно працюватиме в напрямку забезпечення дотримання прав осіб, які вже відбувають покарання й громадян, що знаходяться у статусах підозрюваного та обвинуваченого.

31.01 2

Нагадуємо, Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82. Адреси розташування центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги по Україні, можна переглянути тут. Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).