назад

Правопросвітництво як один з головних напрямів діяльності Радивилівського бюро правової допомоги

gol

Останній тиждень вересня для команди Радивилівського бюро правової допомоги виявився плідним на комунікативні заходи.

Розпочався він з семінару для працівників територіального центру соціального обслуговування населення Радивилівської райдержадміністрації. Начальник бюро Марія Поволоцька розповіла соціальним працівникам, які надають допомогу людям на дому, про функції, які виконує установа, та категорії осіб, що можуть звернутися за такою допомогою. 

Ця інформація була корисна для працівників, оскільки багато їхніх підопічних потребують юридичних консультацій насамперед щодо питань соціального забезпечення.

Наступного дня відбулася зустріч з керівником Радивилівської районної організації Товариства Червоного хреста України, в ході якої були узгоджені плани співпраці для надання правової допомоги жителям громади.

У середу відбувся ще один не менш важливий захід для правової обізнаності населення – вуличне консультування на автовокзалі м. Радивилів та прийом громадян. Люди, що чекали відправлення автобусів, мали змогу отримати відповіді на ті питання, які їх хвилювали, зокрема, про призначення субсидій та пільги на проїзд.

В передостанній день місяця в Радивилівському районному центрі зайнятості працівники бюро провели консультування учасників АТО. Головний спеціаліст бюро Інна Стародуб розповіла присутнім захисникам про їх права та гарантії соціального захисту. Активно обговорювалися питання безкоштовного проїзду в громадському транспорті, виділення земельних ділянок, надання матеріальної допомоги тощо.

2

Цього ж дня Марія Поволоцька взяла участь у тематичному заході з нагоди відзначення міжнародного Дня людей похилого віку та Дня ветерана, який був організований керівництвом Радивилівського району. 30 вересня проведено вуличне інформування та виїзний прийом громадян у с. Козин Радивилівського району. Найбільш актуальними під час зустрічі з сільськими мешканцями були питання про приватизацію будинків та земельних ділянок.

1

Довідково. Радивилівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою м. Радивилів, вул. Кременецька, 52. Тел.: (03633) 4-13-44, (068) 371-16-69, (099) 138-47-05. (пн-пт 9:00 до з 18:00).