назад

Правова допомога бюро як вид соціальної гарантії

OkM 2016 11 25 CZ 1Обмін ідеями та думками щодо посилення правової спроможності територіальних громад та напрацювання практичних спільних кроків у цьому напрямку на місцевому рівні стало основною метою спілкування 23 листопадапрацівників бюро правової допомоги та працівників центру зайнятості, а також громадян, які перебувають на обліку в центрі зайнятості як безробітні.

Начальник відділу «Тростянецького бюро правової допомоги» Борис КОЗЛОВСЬКИЙ розповів присутнім про систему правової допомоги, що здобула значний рівень суспільної довіри, підтримку Уряду та наших іноземних партнерів. Сьогодні громадяни мають можливість отримати фахову правничу консультацію з будь-якого питання в центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Зараз мережа системи налічує 100 місцевих центрів, та доповнилася в цьому році бюро правової допомоги.

Борис КОЗЛОВЬКИЙ наголосив на тому, що наразі відбувається посилення правової спроможності територіальних громад – починаючи з інформування людей про їхнє право, переконання їх у тому, що це можна реалізувати, адже створені інституційні можливості для реалізації цього права. «У вас є питання, що потребують негайного вирішення? Не зволікайте та звертайтеся до Тростянецького бюро правової допомоги за адресою вул. Леоніда Татаренка. 4 або за телефоном (05458) 6-60-52. При цьому ваші персональні дані не розголошуються», наголосив він. Також учасникам було роздано інформаційні буклети.

Днем раніше, на виконання квартального плану працівники Тростянецького бюро правової допомоги 22 листопада 2016 року провели захід щодо поширення інформаційних матеріалів у Тростянецько-Великописарівському військкоматі.

OkM 2016 11 25 CZ 2У ході проведення заходу була доведена інформація щодо отримання первинної та вторинної безоплатної правової допомоги громадянами Тростянецького району, військовослужбовцями та учасниками АТО. Від громадян поступили запитання щодо процедури надання правової допомоги, на що їм були надані детальні роз’яснення.

Начальник «Тростянецького бюро правової допомоги» Борис КОЗЛОВСЬКИЙ закликав усіх присутніх користуватися своїм правом на безоплатну правову допомогу, не залишати невирішеними свої правові питання.