назад
01.08.17

Правова допомога для безробітних у Середина-Буді

ShM 2017 08 01  sereduno buda  bezrobitni 1З метою підвищення рівня правової поінформованості громадян1серпня головний спеціаліст Середино-Будського бюро правової допомоги Ольга Мішкова спільно з працівниками Середино-Будського районного центру зайнятості провела інформаційний семінар для осіб, які перебувають на обліку  в центрі зайнятості.

У ході зустрічі присутніх проінформували про систему безоплатної правової допомоги в цілому та про категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. По завершенню заходу на базі центру зайнятості працював мобільний пункт доступу до безоплатної праової допомоги.

Зокрема, було надано консультацію трьом громадянам стосовно порядку нарахування пенсії згідно чинного законодавства та щодо оформлення права власності на земельну ділянку.

Одним з актуальних питань, яке цікавило громадян було питання права на обов’язкову частку у спадщині.

У своїх роз’ясненнях фахівець бюро зазначила, що відповідно до ст. 1241 Цивільного кодексу України малолітні, неповнолітні, повнолітні непрацездатні діти спадкодавця, непрацездатна вдова (вдівець) та непрацездатні батьки спадкують, незалежно від змісту заповіту, половину частки, яка належала б кожному з них у разі спадкування за законом (обов’язкова частка).

Розмір обов’язкової частки у спадщині може бути зменшений судом з урахуванням відносин між цими спадкоємцями та спадкодавцем, а також інших обставин, які мають істотне значення.

Під час заходів також зазначено, що отримати безоплатну правову допомогу та скористатися доступом до електронних сервісів Міністерства юстиції України громадяни також можуть, звернувшись до Середино-Будського бюро правової допомоги за адресою:м .Середина-Буда , вул. Троїцька,2; т. ( 05451) 7-10-62.