назад

Правова допомога для військовослужбовців

VS114 лютого на базі Житомирського військового шпиталю вчергове працював мобільний консультаційний пункт безоплатної правової допомоги для військовослужбовців, учасників АТО та членів їх сімей. Участь у роботі мобільного пункту взяли начальник відділу забезпечення якості надання правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Тимур Кашапов, начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Олена Герасименко, начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Дар’я Гончарова та начальник відділу представництва Житомирського місцевого центру з надання БВПД Яна Вельган.

Під час консультування бійців переважно цікавили питання про права та пільги військовослужбовців та членів їх сімей, отримання додаткової відпустки по закінченню особливого періоду, порядок розірвання військового контракту по закінченню його дії, порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги та інші.

VS2
Окрім консультування було проведено інформаційно-просвітницький захід для військовослужбовців, що на даний час перебувають на лікуванні. Їм розповіли про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право». Подібні систематичні заходи сприяють формуванню високого рівня правової свідомості є необхідною умовою ефективної реалізації прав, свобод і обов’язків.

 

VS4

VS7

Фахівці Регіонального та місцевого центрів взяли участь у конференції медичних лікарів та психіатрів Житомирщини. Вони розповіли про систему безоплатної правової допомоги, про зміни в законодавстві та акцентували увагу на право просвітницькому проекті «Я маю право». Після виступу усім присутнім роздали інформаційні буклети щодо права на безоплатну вторинну правову допомогу.

VS3
У той же день відбулась робоча зустріч між фахівцями Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області та головою громадської організації «Атошник» Віктором Камлуком. Вони обговорили подальші шляхи співпраці та налагодження нових зв’язків.

VS5

{module РЦ}