назад

Правова допомога для жителів віддалених населених пунктів

ShM 1809018 13Фахівці системи безоплатної вторинної правової допомоги продовжують роботу з підвищення правової свідомості громадян та подолання правового нігілізму в державі. З цією метою працівники центру та бюро правової допомоги проводять виїзні прийоми у віддалені села, правопросвітницькі заходи, вуличне інформування тощо.

Зокрема, 18 вересня інтегратор Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Юлія Зацаринна та начальник відділу правової інформації та консультації Світлана Мязіна  спільно з керівництвом Шосткинської районної ради здійснили робочий візит до с. Каліївка Шосткинського району. У ході візиту був проведений комплекс правопросвітницьких заходів.

ShM 1809018 11Для працівників сільської ради фахівець центру Юлія Зацаринна провела тренінг «Посилення правової спроможності територіальної громади». Присутнім було надано інформацію щодо важливості реалізації заходів програм правової освіти в сільській місцевості, проведення різноманітних  форм правопросвітницьких заходів серед учнівської молоді. Юрист акцентувала  увагу на необхідності поглиблення співпраці між органами місцевого самоврядування та правовими установами задля досягнення відповідних результатів у своїй діяльності. Крім того, під час проведення тренінгу порушувалася низка актуальних правових питань, зокрема щодо встановлення права власності на нерухоме майно за набувальною давністю, визнання спадщини відумерлою, встановлення додаткового строку для прийняття спадщини в деяких випадках.

«Дійсно в нашій тісній співпраці вже є вагомий результат: безоплатна правова допомога стає все ближчою для пересічних громадян. Однак існують певні проблеми в отриманні правових послуг людям із віддалених населених пунктів. Саме для цього ми розповсюджуємо мережу дистанційних, мобільних пунктів доступу до правової допомоги, коли кожен, хто цього потребує, може отримати якісні правові послуги», – наголосила Юлія Зацаринна.

Цього ж дня працівники місцевого центру провели правопросвітницький захід для медиків Каліївської амбулаторії загальної практики «Юридична відповідальність медичних працівників».  Присутнім було роз’ясненено підстави, види й наслідки притягнення до юридичної відповідальності.

ShM 1809018 12Після цього начальник відділу правової інформації та консультацій Світлана Мязіна провела консультування громадян на базі сільської ради.  Під час виїзного прийому до фахівця центру за юридичними консультаціями звернулися громадяни, які цікавилися оформленням спадщини, переоформленням земельних паїв.

Після закінчення робочого візиту працівники місцевого центру провели вуличне інформування для сільських жителів с. Каліївка. Під час заходу зацікавлені особи отримали інформацію про діяльність центру правової допомоги, його розташування та контактні дані. Крім того, надавались роз’яснення про зміст права на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права, підстави та державні гарантії щодо її надання, які визначаються Законом України «Про безоплатну правову допомогу».

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

Глухівське бюро правової допомоги –
41400,  м. Глухів, вул. Шевченко, 4. тел. (05444) 7-07-20,   (05444) 7-07-12

Кролевецьке бюро правової допомоги –
41300,  м. Кролевець, вул. Європейська, 15. тел. (05453) 9-52-47

Середино-Будське бюро правової допомоги –
41000,  м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 2. тел. (05451) 7-10-62

Ямпільське бюро правової допомоги –
41200, смт  Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1. тел. (05456) 2-20-50

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.