назад

Правова допомога – кожному: на  Кролевеччині прийнято програму безоплатної правової допомоги населенню

Права людини можуть бути реалізовані тоді, коли люди проінформовані про них і знають, як їх використовувати. Тому правова освіта населення має важливе значення для ефективного виконання встановлених стандартів. Розуміючи важливий принцип інформування громадян про їх права та можливості їх реалізації, фахівці Кролевецького  бюро правової допомоги проводить постійну роботу у напрямі прийняття Програм надання безоплатної правової допомоги.

Так, 20 грудня на сесії сьомого скликання начальник Кролевецького бюро правової допомоги Наталія Денисенко взяла участь у сесії Кролевецької міської ради (ОТГ), на розгляд якої було винесено проект Програми безоплатної правової допомоги населенню Кролевецької ОТГ на 2020-2022 роки.

Під час презентації проекту Наталія Денисенко звернула увагу присутніх на важливість та актуальність даної Програми, яка дозволить вирішити ряд питань щодо надання безоплатної правової допомоги особам, які її потребують, а саме: покращення правової поінформованості жителів сільської місцевості, підвищення рівня обізнаності органів місцевого самоврядування щодо державної політики у сфері надання безоплатної правової допомоги.

«Програма визначає цілі, завдання, які передбачають створення рівних можливостей для доступу до правосуддя шляхом організації надання безоплатної вторинної правової допомоги. Заходи, що реалізуються, повинні закласти основу для належного функціонування системи безоплатної вторинної правової на території Кролевецької міської ради (об’єднаної територіальної громади), – акцентувала увагу очільниця бюро правової допомоги.

Присутні на засіданні депутати  Кролевецької ОТГ, заслухавши керівника бюро та проаналізувавши основні положення Програми, підтримали ініціативу й проголосували за прийняття та впровадження даної Програми в дію, яка передбачає фінансування в розмірі 5 тис. грн. щорічно.

Довідково: до прийняття Програми на 2020-222 роки діяла  Програма безоплатної правової допомоги населенню Кролевецької міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2019 роки, затверджених рішенням Кролевецької міської ради від 22 грудня 2017 року. На виконання програми  придбано тематичний білборд, пазли, футболки, підставки та тематичні смаколики з логотипом «Безоплатна правова допомога».

Шосткинський місцевий центр з надання БВПД висловлює щиру подяку за всебічну підтримку Кролевецької ОТГ у напрямку розвитку безоплатної правової допомоги на їх території, а також за плідну співпрацю.