назад

Правова допомога людям похилого віку

PB291338 новый размер30 листопада 2016 року заступник начальника Любешівського бюро правової допомоги Зоряна Жилко зустрілася зі слухачами «Університету ІІІ віку» при Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Любешівської районної державної адміністрації.

Під час зустрічі, на якій були присутні близько 30-ти людей поважного віку, громадяни отримали роз’яснення стосовно порядку надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги. За наданням юридичних консультацій звернулося восьмеро осіб, яких в основному цікавили питання соціального забезпечення, спадкового та сімейного права.PB291343 новый размер
Зокрема, стосовно питання першочергового права на спадкування за законом, у випадку відсутності заповіту, фахівці Любешівського бюро правової допомоги інформують, що відповідно до положення Цивільного кодексу України у першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, а також батьки. Усі вони після смерті спадкодавця, у випадку відсутності заповіту, мають рівні права на спадок.

PB291345 новый размер

Довідково:
Працівники Любешівського бюро правової допомоги щочетверга з 10.00 до 12.00 год. проводять консультаційний прийом громадян у приміщенні Територіального центру обслуговування громадян (надання соціальних послуг) Любешівської РДА.
Відділ «Любешівське бюро правової допомоги» Ковельського місцевого центру з надання БВПД знаходиться за адресою: Волинська обл., смт Любешів, вул. Нежалежності, 76, тел. (03362) 3-00-93.