назад

Правова допомога людям з обмеженими можливостями за місцем їх проживання чи перебування

2016 11 08KАби забезпечити право на безоплатну правову допомогу осіб, які в силу об’єктивних причин не можуть самостійно звернутися до центрів з надання безплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги, фахівці системи безоплатної правової допомоги регіону проводять прийом громадян безпосередньо за місцем їх проживання чи перебування.

Так було і цього разу, коли працівники Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідали мешканця села Зарожани Хотинського району Чернівецької області, який є інвалідом 1 групи, потребує правової допомоги, але самостійно реалізувати своє право на таку правову допомогу не в змозі.

Фізичний стан чоловіка, а також той факт, що він проживає зі своєю бабусею, яка знаходиться в поважному віці і сама потребує сторонньої допомоги, змусили замислитись його над питанням подальшого утримання та догляду. Попри це, чоловіка також цікавило питання відновлення правовстановлюючих документів на нерухоме майно (будинок та землю), які були втрачені ним під час переїзду на інше місце проживання.

Відповідь на ці та деякі інші правові питання надавали заступник начальника відділу «Хотинське бюро правової допомоги» Олена Костенчук та сільський голова села Зарожани Микола Паур. Також до надання необхідної правової інформації долучилися адвокати Роман Мельник та Василь Черней, які працюють в рамках надання правової допомоги по системі pro bono.

По завершенню прийому представник бюро правової допомоги Олена Костенчук та сільський голова Микола Паур узгодили питання щодо організації в подальшому подібних консультувань для людей з особливими потребами, які мешкають в селі Зарожани і так само потребують правової допомоги.

Довідково! Відділ «Хотинське бюро правової допомоги» Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: Чернівецька область, м. Хотин, вул. О. Кобилянської, 2А.