назад

Правова допомога мешканцям Голопристанського району

17 червня у Голопристанському районі працював мобільний консультативний пункт з правової допомоги. Основна група у складі начальника відділу моніторингу Регіонального центру з надання БВПД Світлани Ребристої та заступника начальника ГТУЮ з питань державної реєстрації Григорія Галковського провели спільний виїзний прийом громадян у приміщенні Гладківської та Таврійської сільських рад. Ці села входять до складу Гладківської ОТГ.

2

Серед питань, які турбували того дня присутніх, були земельні питання (оренда землі), питання спадкового права (процедура прийняття спадщини та строки її прийняття). Крім того, мешканці цікавилися процедурою визнання права власності, коли у фактичного власника майна відсутні правовстановлюючі документи на будинок. Зокрема, вичерпну юридичну консультацію з алгоритмом дій отримала Катерина Запорожець. До того ж, жінку запросили до Голопристанського місцевого центру для надання вторинної правової допомоги.

3

Роз´яснення щодо пільг для малозабезпечених осіб у сфері освіти, утримання дітей в дитячому садочку та школі отримала багатодітна матір Надія Сидорович, яка виховує 4-х дітей.

3а 3в
3с

Необхідно зазначити, що між Голопристанським місцевим центром та Гладківською ОТГ, чисельність якої становить 5529 осіб, укладено меморандум про співпрацю, в межах якого ведеться правопросвітницька робота, здійснюється консультування клієнтів та регулярно вивчаються правові потреби громадян.

4

Локальна група, до складу якої увійшли фахівці Голопристанського місцевого центру, а саме: Вікторія Комаренко, Ольга Боднар, Юлія Краснощок та Анатолій Гонтарь продовжили роботу в цьому напрямку, а також зустрілись з першим заступником голови ОТГ В.С. Ткаченко і спеціалістом у справах дітей К.М. Щусь та обговорили правові проблеми дітей.

5За результатами зустрічі наші колеги надали консультативну допомогу щодо охорони праці та прав неповнолітніх осіб та зобов’язалися опрацювати тематичні буклети з цих питань. Звернули увагу освітян й на розроблену місцевим центром угоду по протидії шкільному булінгу, яка за своїм змістом носить правопросвітницький характер, та домовилися про розповсюдження її серед вчителів, школярів та батьків.

Керівники ОТГ подякували за правову та інформаційну 6підтримку та запевнили наших колег, що для територіальних громад ця література, без сумніву, буде дуже корисною.

Цим робота локальної групи не обмежилась – Ольга Боднар відвідала в с. Таврійське дитячий навчальний заклад «Струмочок». Під час зустрічі з директором та трудовим колективом вона повідомила про можливість отримання 7правової допомоги в мобільному консультативному пункті.

До того ж, Ольга Боднар та Юлія Краснощок завітали до молодшої групи садочку, де разом з дітьми зробили перші кроки у дивовижну країну ПРАВА та розповіли казку про Колобка та його порушені права. З дітьми старшої групи фахівці говорили про права дитини згідно з Конвенцією ООН та відповіли на запитання.

8

9 10

Працівники дитячого закладу, скориставшись нагодою, отримали фахові юридичні консультації, які надала Вікторія Комаренко. Зокрема, громадяни потребували роз’яснень з питань оформлення спадщини, сімейного права та щодо порядку реєстрації права власності на нерухоме майно.

11 12

13

Завершальним етапом роботи було вуличне інформування, яке в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЯ ПРАВО», здійснили Ольга Боднар та Юлія Краснощок. Вони розказували перехожим про проект «Я МАЮ ПРАВО!», систему БПД, вручали буклети з контактами центру та поповнили інформаційний куточок та дошку оголошень друкованими матеріалами та плакатами.

 

14