назад

Правова допомога підопічним Синівського будинку-інтернату для громадян похилого віку та осіб з обмеженими можливостями

KoM 2017 09 02 budynok internat38 лютого  працівники Липоводолинського бюро правової допомоги Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія ПИЛИПЕНКО та Валерія ТЕРНОВА здійснили робочу поїздку до Синівського будинку-інтернату для громадян похилого віку та осіб з обмеженими можливостями.

Під час візиту представники бюро провели інформаційний захід на тему: «Система безоплатної правової допомоги в Україні» для трудового колективу та підопічних будинку-інтернату. Учасники були поінформовані про механізм надання безоплатної правової допомоги та суб’єктів права на отримання такої допомоги, про можливість захисту своїх прав та законних інтересів в суді, а, також, забезпечення доступу до послуг адвоката за кошти державного бюджету.

KoM 2017 09 02 budynok internat1

Наталія ПИЛИПЕНКО акцентувала увагу на внесенні змін до законодавства України про безоплатну правову допомогу, а саме, в частині розширення доступу громадян до безоплатної правової допомоги шляхом підвищення порогу малозабезпеченості. Крім цього, було наголошено на тому, що ветерани війни відтепер мають змогу на отримання безоплатної вторинної правової допомоги не лише з питань їх соціального захисту, а з будь-яких питань.  Присутнім булj врученj інформаційні візитівки про Липоводолинське бюро правової допомоги, з контактами та адресою. Після закінчення заходу представниками бюро було проведено прийом громадян та надано консультації з правових питань усім зацікавленим особам.

Довідково:

Синівський будинок-інтернат для громадян похилого віку та осіб з обмеженими можливостями – комунальна установа Сумської обласної ради. Основний вид діяльності – надання соціальної допомоги із забезпеченням проживання. У закладі  налічується 100 підопічних, з них 60% – жінки. Середній вік проживаючих – 55-70 років. Більша половина підопічних будинку-інтернаті – ліжко-хворі.

Липоводолинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Липова Долина, вул. Полтавська, 17 Тел:(05452) 5-15-37; 5-16-33

E-mail:lypovodolynske@legalaid.sm.ua

 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги України0 800 213 1031