назад
28.10.16

Правова допомога поруч

dvsschyschaky

З метою підвищення правової обізнаності територіальних громад, на виконання спільного наказу Головного територіального управління юстиції у Полтавській області та Регіонального центру надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області від 30.09.2016   № 330/4/44 «Про консультування посадовими особами Головного територіального управління юстиції у Полтавській області у ІV кварталі 2016 року», 26 жовтня 2016 року у Шишацькому бюро правової допомоги проведено прийом громадян.

Начальником Шишацького районного ВДВС ГТУЮ у Полтавській області Аллою Гордієнко спільно із заступником начальника відділу «Шишацьке бюро правової допомоги» Вікторією Легейдою надано юридичні консультації щодо порядку сплати авансових внесків при поданні виконавчих документів, самостійного направлення стягувачем виконавчого листа про стягнення аліментів за місцем отримання доходів боржника тощо.

Головним спеціалістом відділу «Шишацьке бюро правової допомоги» Юлією Коваленко проведено виїзний прийом у с. Сагайдацькому. Під час заходу громадянам надано вичерпні відповіді з питань спадкування, реєстрації місця проживання особи, процедури призначення субсидії. Додатково було проведено бесіду із старостою Сагайдацького старостату Лідією Карпенко про завдання, мету та цілі бюро правової допомоги, а також досягнуто згоди про подальшу співпрацю.

26 жовтня 2016 у рамках співпраці з Великобагачанським районним центром зайнятості, головним спеціалістом відділу «Великобагачанське бюро правової допомоги» Тетяною Лисенко  був проведений семінар, на якому присутніх було поінформовано про можливість доступу до безоплатної правової допомоги,  яка надається в бюро, наголошено про доступ до вторинної правової допомоги та обговорено  пільгові  категорії осіб, які мають право на таку допомогу.zentrbaga4ka

Заступником начальника відділу «Великобагачанське бюро правової допомоги» Ларисою Шарко з метою консультування громадян проведено виїзд до селища Гоголеве Великобагачанського району Полтавської області, де громадяни  мали можливість отримати безоплатну правову консультацію та правову допомогу з проблемних питань.

 По завершенню консультування громадян Ларисою Шарко було проведено робочу зустріч з головою селищної ради Володимиром Оришич, у ході якої обговорено питання можливої співпраці та проведення спільних заходів,  що сприятимуть підвищенню правової культури селищної  громади.gogoleve

Відповідний прийом громадян також було проведено на базі Михайлівської сільської ради.  У рамках спілкування жителі села  отримали первинну правову допомогу, а також ознайомилися із можливістю звернення визначених категорій осіб за вторинною правовою допомогою до бюро правової допомоги.

На території сільської ради також були розміщені листівки з інформацією про відділ  «Великобагачанське бюро правової допомоги», його місце розташування, години праці та напрями  діяльності  установи.myhajlivka