назад

Правова допомога поруч: на Київщині говорили про роботу бюро правової допомоги за 2016 – 2018 роки

    Із 1 вересня 2016 року в Україні, зокрема, на Київщині, розпочали свою роботу бюро правової допомоги, які покликані надавати юридичні консультації, захищати законні права та інтереси громадян.
    Із нагоди другої річниці діяльності бюро, 5 вересня у приміщені Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області, відбулася прес-конференція «Правова допомога поруч».

    Про результати діяльності, здобутки, приклади вирішення правових проблем жителів віддалених населених пунктів, перспективи розвитку системи безоплатної правової допомоги у Київській області розповідали:

  • Олександр Дегтяр – заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області; 
  • Оксана Сірик – директор Білоцерківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; 
  • Катерина Лиско – в.о.директора Броварського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; 
  • Любов Драгілєва – директор Вишневського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; 
  • Роман Поліщук – начальник Таращанського бюро правової допомоги; 
  • Іван Даниленко – начальник Богуславського бюро правової допомоги; 
  • Леся Марценюк – начальник Володарського бюро правової допомоги.

    Бюро правової допомоги – це спосіб доступу до безоплатної правової допомоги у найвіддаленіших сільських районах та містах. Вони були утворені після ліквідації територіальних управлінь юстиції та працюють як відокремлені підрозділи місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
    Завданням бюро є правовий захист людей, які відносяться до вразливої категорії населення, а саме: малозабезпечені, пенсіонери, недієздатні особи, особи з обмеженими фізичними можливостями, ветерани війни, учасники АТО, переселенці, жертви насильства, діти та інші.

    За 2 роки роботи до 22 бюро правової допомоги у Київській області за безоплатною правовою допомогою звернулося 37940 осіб. Клієнтів бюро турбують питання отримання житлових субсидій на оплату комунальних послуг, різних видів соціальної допомоги, правильності нарахування пенсії, затримки соціальних виплат, надання матеріальної допомоги та допомоги в лікуванні, вартість і якість надання комунальних послуг та інше. У сільській місцевості проблемою є управління земельними паями. Захист прав та представництво інтересів у судах здійснюють адвокати системи БПД, а також юристи бюро правової допомоги.     Правопросвітницька діяльність – також одне з важливих завдань бюро. У партнерстві з органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями фахівці бюро інформують різні групи населення про їх права, проводять консультування, семінари, лекції з найгостріших правових питань сьогодення.
    Кожен може скористатися послугами бюро. Правова допомога поруч!