назад

dr 19 червня у приміщенні Регіонального центру у Донецькій області  пройшла робоча зустріч  між представниками Управління забезпечення прав людини (УЗПЛ) Національної поліції України та Регіонального центру з надання БВПД у Донецькій та Запорізькій  областях. 

 

     У форматі Skype-конференції головний спеціаліст УЗПЛ Ольга Світлична, старший інспектор з особових доручень Олександр Сосновський та заступник директора Регіонального центру Оксана Савицька обговорили з директором РЦ Павлом Наливайком та начальником відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Володимиром Антонцевим вчасність надання безоплатної вторинної правової допомоги особам, що були затримані працівниками Нацполіції у адміністративному та кримінальному порядку, а також особам, яким обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

       В ході зустрічі були розглянуті проблемні питання щодо своєчасності повідомлення співробітниками поліції Регіональний центр про затримання осіб та прибуття адвокатів БВПД для надання захисту прав вищевказаної категорії осіб, які турбували представників Управління забезпечення прав людини Національної поліції України. Ці питання є одними з найгостріших, адже під час затримання та перебування під вартою без захисту затриманий або підозрюваний може піддатися тиску та змінити хід справи не в свою користь.

       За результатами робочої зустрічі між учасниками обговорення було досягнено домовленостей щодо взаємодопомоги та збільшення контролю за навідкладністю повідомлення Національною поліцією України чергових Регіонального центру про затримання осіб, з метою своєчасного прибуття адвокатів системи БПД для надання захисту затриманій особі.

До Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях можна звернутися:

у Запорізькій області:

– адреса: пр. Соборний, 77, 8-й поверх, м. Запоріжжя

– телефон: (061) 224-44-50 

– електронна пошта:  office.donetsk-zaporizhzhya@legalaid.zp.ua

у Донецькій області: 

– адреса: вул. Зелiнського, 27а, м. Маріуполь 

– телефон: (099) 768-25-67  

– електронна пошта:  office.donetsk@legalaid.dn.ua