назад
23.02.16

Правова допомога роменчанам

160223 11Під час робочого візиту начальника відділу інтеграції Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентини Волік та начальника відділу попередньої роботи Дмитра Соляника до міста Ромни 22 лютого було проведено семінар «Безоплатна правова допомога – соціальна програма уряду», прийом громадян, зустрічі із адміністрацією обласної спеціалізованої психіатричної лікарні №1,  переговори з начальником вокзалу станції Ромни та директором автовокзалу щодо розміщення інформаційних матеріалів. 

Валентина Волік провела семінар «Безоплатна правова допомога – соціальна програма уряду» для мешканців міста та Роменського району  на базі Роменського міськрайонного центру зайнятості. Вона розповіла присутнім про особливості отримання безоплатної вторинної правової допомоги, детально зупинилася на інформації щодо категорій громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу та розповіла про причини відмови у наданні такої допомоги. Присутніх цікавила якість роботи адвокатів, послуги яких оплачує держава, та порядок звернення до центру.

Під час зустрічей із начальником вокзалу станції Ромни Ольгою Голодніковою та директором автовокзалу Миколою Шолудько розглянули питання можливого розміщення інформаційних матеріалів про роботу Конотопського місцевого центру на їх територіях. Є попередні домовленості щодо визначення умов та місця розміщення інформації про Конотопський центр на вокзалах міста Ромни.

Дмитро Соляник провів прийом громадян, під час якого було надано роз’яснення із питань соціального захисту, пенсійного забезпечення та земельних відносин та прийнято звернення. Всього на особистому прийомі було шість осіб.

Із адміністрацією Сумської обласної спеціалізованої психіатричної лікарні №1 Дмитро Соляник обговорив порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги особам, щодо яких суд розглядає справу про надання психіатричної допомоги в примусовому порядку. Було визначено порядок взаємодії при наданні адвокатів для даної категорії клієнтів.

Під час інформаційного флеш-мобу мешканцям міста Ромни були роздані інформаційні флаєри з контактами операторів гарячої лінії Координаційного центру з надання правової допомоги та телефонами Конотопського місцевого центру.