назад

Правова допомога школам-інтернатам

RC osvita29 травня 2017 року в приміщенні департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації відбулась нарада директорів спеціальних (санаторних) загальноосвітніх шкіл-інтернатів та навчально-реабілітаційних центрів Львівщини, на яку запрошено представника Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області – начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Ореста Шота.

Орест Шот подякував Директорові департаменту Любомирі Мандзій  за нагоду виступити на нараді директорів та коротко окреслив структуру системи безоплатної правової допомоги в Україні, і детальніше зупинився на мережі системи БВПД на Львівщині.

Він поінформував присутніх про повноваження Регіонального центру та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, зокрема, в частині забезпечення потреб дітей на правову допомогу, а оскільки їх інтереси представляють законні представники (батьки, усиновителі, батьки-вихователі, прийомні батьки, патронатні вихователі, опікуни, піклувальники, представники закладів, які виконують функції опікунів і піклувальників), підкреслив важливість належного представництва цих інтересів, а також роль місцевих центрів і в т.ч. бюро правової допомоги у забезпеченні якісного надання послуг.

Представник Регіонального центру роздав присутнім буклети Координаційного центру з надання правової допомоги «Бюро правової допомоги: ваш юридичний провідник» та буклети Регіонального центру «Система БВПД на Львівщині», в яких міститься інформація про структури системи, їх місце розташування, контакти, а також види правових послуг, які ними надаються.

Окрім цього, Орест Шот повідомив учасників наради про проведення на Львівщині правопросвітницької акції «День захисту прав дітей», в рамках якої 31 травня 2017 року відбудеться круглий стіл з участю Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області, Львівських місцевих центрів з надання БВПД та представників обласних та міських структур з питань освіти, сім’ї, дітей та молоді.

Аналогічні круглі столи з участю партнерів системи БВПД відбудуться в багатьох містах Львівщини.

Нагадаємо, Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).