назад
07.11.18

Правова допомога суб’єктам пробації

пробація умань6 листопада 2018 року, відповідно до Графіку роботи дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги, фахівцями Уманського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Уманського міськрайонного відділу з питань пробації проведено консультування осіб, які перебувають на обліку у відділі з питань пробації.

Присутнім надано детальне фахове роз’яснення щодо оформлення паспорта громадянина України замість втраченого чи викраденого. Зокрема повідомлено, що для отримання паспорта потрібно звернутись до підрозділу Державної міграційної служби України за зареєстрованим місцем проживання або до відповідного Центру надання адміністративних послуг та надати наступні документи:

– заяву про втрату або викрадення паспорта;

– витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань (якщо паспорт було викрадено на території України);

– документи, що підтверджують сплату адміністративного збору або оригінал документа про звільнення від його сплати;

– інші документи, які містять інформацію про особу (свідоцтво про шлюб або розірвання шлюбу, свідоцтво про народження дітей, довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків, довідка органу реєстрації про місце проживання).

Увагу громадян звернуто на те, що строк розгляду заяви особи про оформлення паспорта замість втраченого чи викраденого становить не більше 20 робочих днів з дня подачі заяви, або не більше 10 робочих днів у випадку термінового отримання паспорта. Строк оформлення може бути продовжено до 2 місяців у разі необхідності процедури встановлення особи.

Працівників відділу пробації було ознайомлено із загальнонаціональним правопросвітницьким проектом «Я МАЮ ПРАВО!», запровадженим із метою підвищення юридичної грамотності українців та формування нової правової культури у суспільстві, та поширено інформаційні буклети різноманітної правової тематики.