назад
20.04.18

Правова допомога та освіта стали ще ближчими для мешканців Кізлівської сільської ради

18.04.2018 uchast v sesii Kizlivskoi silskoi rady Shulha Zh

18 квітня 2018 року на черговому засіданні двадцять третьої сесії сьомого скликання Кізлівської сільської ради Чорнухинського району Полтавської області, затверджено Програму правової освіти населення Кізлівської сільської ради на 2018-2020 роки.

Програма прийнята за ініціативою Чорнухинського бюро правової допомоги з метою покращення доступу жителів сіл Кізлівської сільської ради до безоплатної правової допомоги для ефективного захисту своїх прав.

В своєму виступі начальниця бюро правової допомоги Жанна Шульга поінформувала про діяльність Чорнухинського бюро правової допомоги, про категорії осіб, які мають право на безоплатну правову допомогу та ознайомила з проектом Програми правової освіти населення Кізлівської сільської ради на 2018-2020 роки. Також вона зазначила, що при розробці Програми враховувалися наступні фактори: низький рівень правової обізнаності населення, який не дозволяє в повній мірі реалізувати право на безоплатну правову допомогу; соціально-економічна ситуація в Україні, зниження рівня доходів населення, що в свою чергу зумовлює значне збільшення кількості громадян, які опинились в складних життєвих обставинах; обмежені ресурсні можливості Державного бюджету України.18.04.2018 uchast v sesii Kizlivskoi silskoi rady Shulha Zh
Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми становить 3 000 грн.

У рамках дії Програми передбачені заходи, які включають в себе проведення консультацій для жителів сільської місцевості безпосередньо в громаді з метою запобігання порушенню їх прав, гарантованих Конституцією України та законами у різних сферах життя, розробка та розповсюдження інформаційних матеріалів на правову тематику, проведення різноманітних правопросвітницьких заходів для дошкільнят та учнівської молоді, інформування населення щодо актуальних законодавчих змін та роз’яснення громадянам положень законодавчих актів у засобах масової інформації, надання адресної допомоги людям з інвалідністю.

«Виконання даної Програми дасть змогу покращити доступ жителів Кізлівської сільської ради до безоплатної правової допомоги, створить належні умови для прийому громадян, підвищить рівень поінформованості населення та громадських організацій щодо відповідних прав та обов’язків, а також механізмів їх реалізації»повідомила Жанна Шульга.

Нагадуємо, що реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Чорнухинського бюро правової допомоги, якезнаходиться за адресою: смт. Чорнухи, вул. Центральна, 30, (1 поверх), тел. (05340) 5-17-43.

Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги (цілодобово та безкоштовно у межах України) за номером: 0-800-213-103.