назад

Правова допомога та освіта стали ще ближчими для мешканців Сергіївської об’єднаної територіальної громади

3345

12 квітня 2018 року, рішенням п’ятнадцятої сесії сьомого скликання Сергіївської сільської ради Гадяцького району Полтавської області, затверджено Програму надання безоплатної правової допомоги населенню Сергіївської сільської ради Гадяцького району Полтавської області на 2018-2021 роки. Загальна сума фінансування Програми складає 10 000 гривень.

        В рамках дії Програми передбачені заходи, які включають в себе проведення консультацій для жителів сільської місцевості безпосередньо в громаді з метою запобігання порушенню їх прав, гарантованих Конституцією України та законами у різних сферах життя, розробка та розповсюдження інформаційних матеріалів на правову тематику, проведення різноманітних правопросвітницьких заходів для дошкільнят та учнівської молоді, інформування населення щодо актуальних законодавчих змін та роз’яснення громадянам положень законодавчих актів у засобах масової інформації, надання адресної допомоги людям з обмеженими фізичними можливостями.

        Дякуємо голові Сергіївської ОТГ Ігорю Лідовому, його заступнику Олегу Дичку, виконавчому комітету та депутатам Сергіївської сільської ради Гадяцького району Полтавської області за активну громадянську позицію та піклування про розвиток правової культури та правосвідомості мешканців своєї громади!

Нагадуємо, що реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Гадяцького бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: м. Гадяч, вул. Шевченка, 5, (2 поверх), тел. (05354) 3-25-05.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.