назад

Правова допомога учасникам АТО на Чернігівщині: проблеми та перспективи їх вирішення

140715 114 липня 2015 року у м.Чернігів відбувся круглий стіл на тему «Створення мережі безоплатної правової допомоги військовослужбовцям, які потребують/брали участь в АТО та члена їх сімей».
У заході взяли участь правозахисники, депутати, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, представники Асоціації учасників бойових дій та учасників АТО, Центру надання вторинної правової допомоги, Української Фундації правової допомоги, Міжнародного фонду «Відродження».

Захід проводився з метою:

  • Обговорення правових проблем учасників АТО;
  • Визначення найбільш актуальних правових потреб учасників АТО та обміну досвідом щодо шляхів їх вирішення;
  • Координації зусиль з органами влади у вирішенні актуальних проблем;
  • Поширення інформації серед учасників АТО та членів їх сімей про можливість отримання безоплатної правової допомоги на Чернігівщині.

У ході круглого столу учасники дійшли висновку щодо необхідності об’єднання в єдину платформу правової допомоги учасникам АТО: органів державної та місцевої влади, юридичного середовища, громадських та волонтерських організацій, що здійснюють правовий захист та осіб які брали участь в АТО, з метою вироблення механізму надання кваліфікованої правової допомоги особам, які беруть/брали участь у антитерористичній операції та членам їх сімей.
Результати обговорення на заході будуть представлені на національному рівні.

140715 2