назад
25.07.17

Правова допомога учасникам АТО — один із пріоритетів роботи центрів з надання БВПД

АТО2     Найчастіше учасники АТО потребують допомоги для вирішення земельних питань, однак нерідко звертаються за юридичними консультаціями з інших видів права — про це говорили під час зустрічі з координатором центру допомоги учасникам АТО.

     У п‘ятницю, 21 липня, заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Олена Варфоломєєва і начальниця відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Хмельницького місцевого центру з надання БВПД Ірина Ярусевич зустрілися з координатором центру допомоги учасникам АТО Володимиром Шрубковським.

АТО1

     Олена Варфоломєєва наголосила, що з початку цього року, відколи було внесено зміни до Закону України “Про безоплатну правову допомогу”, учасники АТО звертаються до центрів не лише з питань їх соціального захисту, а з будь-яких.

     За словами Володимира Шрубковського, наразі учасників бойових дій найбільше непокоїть проблема виділення їм земельних ділянок, оскільки через новації у законодавстві процедура загальмувалася.

     Нагадаємо, що понад рік тому представники центрів з надання БВПД Хмельниччини та центру допомоги учасникам АТО підписали договір про співпрацю та взаємодію і відтоді спільно надавали всебічну допомогу учасникам АТО, зокрема під час роботи мобільного консультаційного пункту. 

 *   *   *

     Нагадаємо, що на базі Центру допомоги учасникам АТО (м. Хмельницький, вул. Свободи, 70) за вимогою працює мобільний консультаційний пунктОтримати детальну інформацію та висловити свої побажання щодо роботи пункту можна за телефонами: Хмельницький місцевий центр з надання БВПД — (0382) 65-77-88; центр допомоги учасникам АТО — (0382) 65-90-70, (067) 380-50-65. 

     Щоденно, крім вихідних, косультують у Хмельницькому місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Хмельницький, вул. Соборна, 75, 2 поверх, тел. (0382) 65-77-88.

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.