назад

Правова допомога учасникам АТО – один із пріоритетних напрямків роботи центрів правової допомоги

12 червня 2018 року начальником відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – місцевий центр) Тетяною Жалобною проведено інформаційну зустріч з головою та членами громадської організації «Золотоніська спілка учасників АТО та волонтерів» з питань соціального та правового захисту учасників АТО.

  Під час заходу військовослужбовців ознайомлено з основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу», звернуто увагу на категорії осіб, які мають право на таку допомогу та зосереджено увагу на порядку звернення до місцевого центру учасників АТО. Зокрема, поінформовано, що учасникам АТО та іншим особами, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», надається безоплатна правова допомога не лише з питань їх соціального захисту, як це було раніше, а й з будь-яких інших питань.

Поінформовано про співпрацю з громадською спілкою «Українці разом!» в частині отримання соціальної картки учасника АТО, яка дозволяє учасникам бойових дій на сході України та членам їх сімей бути цілодобово захищеними та отримувати необхідну правову допомогу.

Наприкінці заходу надані роз’яснення з питань порядку отримання санаторно-курортного лікування учасниками бойових дій та інвалідами війни.

Голова громадської організації «Золотоніська спілка учасників АТО» Леся Шкурко подякувала за проведену зустріч та запропоновану місцевим центром правову підтримку учасників АТО.

Сторони домовилися про подальшу співпрацю, яка буде закріплена підписаним двостороннім Меморандумом. 

В приміщені громадської організації, для подальшого інформування військовослужбовців  та членів їх родин, залишені інформаційні тематичні буклети, плакати системи БВПД та проекту «Я МАЮ ПРАВО!».