назад
19.04.18

Правова допомога військовослужбовцям та членам їх сімей

viiskoviЧеркаський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги та  Головний центр підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота (військова частина 9930) домовились про співпрацю.

Взаємодія між працівниками системи безоплатної правової допомоги та військовими полягатиме у створенні сприятливих умов для забезпечення надання військовослужбовцям безоплатної правової допомоги, сприянні захисту їх прав.

Основні напрями співпраці передбачають організацію та забезпечення роботи мобільних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги у приміщенні військової частини, проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості військовослужбовців прикордонного відомства, шляхом організації робочих зустрічей, семінарів, круглих столів тощо.

Також, з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги, директор Черкаського місцевого центру провів зустріч з особовим складом військової частини 9930. Під час спілкування всі бажаючі отримали вичерпні відповіді на питання. Крім того,  надано інформацію щодо мети створення і функціонування системи безоплатної правової допомоги, порядку звернення та категорії осіб, які мають право на таку допомогу у цивільних та адміністративних справах.

Присутніх ознайомлено з загальнонаціональним правопросвітницьким проектом «Я маю право», метою якого є підвищення рівня правової обізнаності громадян.

Керівництво військової частини та всі присутні підтвердили зацікавленість у продовженні співробітництва з Центром, відзначили його конструктивний характер.

Нагадуємо, що за правовою допомогою можна звернутися до Черкаського місцевого центру з надання БВПД за адресою: м. Черкаси, вул.Гоголя 221, тел: (0472) 33 32 28. Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.