назад

Правова допомога внутрішньо переміщеним особам

1Як стати на облік ВПО – цій важливій для мешканців окупованих територій темі присвячений другий випуск авторської програми Олени Іпатенко «ЦЕ ВАШЕ ПРАВО», яка виходить на радіо «Куреш».

  • Куди звертатися, щоб стати на облік ВПО і для чого це потрібно?
  • Чи має право дитина отримати статус ВПО, якщо цей статус має лише один із батьків?
  • Яким чином стати на облік ВПО неповнолітнім: дітям до 14 років та дітям від 14 до 18 років?
  • У яких випадках довідка про взяття на облік ВПО може бути скасована?
  • Як отримати довідку ВПО особі, яка перебуває в місцях позбавлення волі?

На ці та інші питання відповідає начальник відділу Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Олена Іпатенко у другому випуску програми «ЦЕ ВАШЕ ПРАВО» .

2

Переглянути програму:

{youtube}92hS8d6E4UQ{/youtube}

Слід зазначити, що до закладів системи БПД Херсонської області дуже часто звертаються мешканці Криму, які відвідують Херсонську область, не кажучи вже про внутрішньо переміщених осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, тобто захист, представництво в суді, складення процесуальних документів тощо.

Вивчивши та дослідивши правові потреби цієї категорії наших громадян, з´явилась ідея створити цикл просвітницьких програм для мешканців Криму та переселенців.

Директор радіо «Куреш» Ібрагім Сулейманов із задоволенням погодився на співпрацю, за що ми йому дуже вдячні.

Окремо маємо сказати про головного редактора радіо «Куреш», який обробляє і готує матеріал. Адже його роль є визначальною. І від його майстерності, так само як і від фаховості юриста, залежить якість і видовищність програми.

Отже, співпраця Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області та кримськотатарського центру «Куреш» триває і, сподіваємось, буде оцінена тими, для кого створюється.

Варто сказати, що, крім загального блоку питань, Олена Іпатенко відповідатимемо на актуальні питання мешканців Криму, які відвідують Херсонську область, і внутрішньо переміщених осіб, оскільки законодавство стосовно цієї категорії громадян змінюється та вдосконалюється.

Тож ми нагадуємо електронну адресу редакції радіо «Куреш», куди можна надсилати свої запитання. Можливо, саме ваш випадок, розглянутий кваліфікованим юристом, допоможе іншим.

kuresh.kherson@gmail.com