назад
22.02.19

Правова допомога засудженим до позбавлення волі

15022019VK69

У межах укладеного 26 жовтня 2018 року Меморандуму про співпрацю між державною установою “Кременчуцька виправна колонія (№69)” та Кременчуцьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги, 15 лютого 2019 рокув.о. директора місцевого центру Ірина Пушкаревська та начальник відділу правопросвітництва Світлана Терещенко здійснили виїзд до державної установи Кременчуцької виправної колонії. Мета заходу – забезпечити доступ до безоплатної правової допомоги засудженим особам у відповідності з вимогами законодавства та з урахуванням встановлених правил режиму в установах.

         Відповідно до Наказу Міністерства юстиції України від 3 липня 2017 року № 2260/5 «Про затвердження Змін до Положення про центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги»на місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги покладаються повноваження щодо забезпечення складання документів процесуального характеру та здійснення представництва інтересів особи, засудженої до покарання у вигляді позбавлення волі, тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або обмеження волі, за зверненням такої особи або за ухвалою суду в судах, інших органах державної влади, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, залучення у встановленому порядку перекладача (сурдоперекладача), видання доручення адвокатам/уповноваження працівників місцевих центрів для надання БВПД таким особам; скасування у разі необхідності виданих адвокатам доручень в установленому порядку.

Основну увагу, в ході зустрічі з засудженими, було приділено саме новим повноваженням місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та надано детальні роз’яснення та зразки заяв щодо надання правової допомоги, наголошено на обов“язковому долученню до заяви супровідного листа адміністрації установи виконання покарань. Також в ході зустрічі було обговорено особливості виборчого права засуджених.

         Також у рамках проведення особистого прийому ув’язнені отримали кваліфіковані юридичні консультації з питань, які їх цікавили.

     «Засудженому гарантується право на правову допомогу. З цією метою фахівцями системи безоплатної правової допомоги проводиться робота щодо проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості, забезпечення дотримання конституційних прав засуджених в установах виконання покарань», – наголосила керівник центру Ірина Пушкаревська.

Нагадуємо, за безоплатною правовою допомогою у м.Кременчуці можна звернутися за адресою: м. Кременчук, вул.Небесної Сотні, 54. тел: (05366) 3-00-38.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.