назад

Правова монополія – гра, що об’єднала молодь з різних регіонів України

   Попрацювали в Міністерстві юстиції та Міністерстві внутрішніх справ, були народними депутатами та займали посади прокурорів – молодь Вижниччини стала учасником міжрегіонального турніру з «Правової монополії». Активісти Вільного інтелектуального простору (В.І.П.) стали першими, хто зіграв у таку правову гру, адже досі подібного турніру в Україні не відбувалось.

Турнір між областями організували та провели фахівці системи безоплатної правової допомоги з Вижниці, Червонограда, Сарн, Роздільної, Захарівки та Лозової. До участі в турнірі запрошували старшокласників та випускників загальноосвітніх закладів. Учасники мали можливість пригадати основні права, свободи людини і громадянина, визначити, яким нормативно-правовими актом вони закріплені.

Гаврилець з Мишкіною, Сергієнко, Шушачкін, Моськін, Жаров та Перов – це далеко не всі уявні герої, кому допомогли юні правознавці. Питання, які вирішували учасники турніру, стосувалися цивільних прав, адміністративної та кримінальної відповідальності неповнолітніх. Вони розв’язували правові задачі і спільно шукали відповіді, як можна у правовий спосіб знайти вихід із різних життєвих ситуацій. Молоді люди виконували завдання, які ставили координатори гри, опираючись на логіку, всебічний розвиток та знання, отримані на уроках правознавства.

Окрім захопливої гри, учасники мали змогу поспілкувалися та поділитися враженнями зі своїми однолітками з інших областей за допомогою Skype-конференції. А найкращим результатом заходу стали схвальні відгуки молодих людей та їхнє бажання організовувати подібні турніри в майбутньому.