назад
12.10.18

Правова обізнаність захисників держави

драбівське бпд  військомат1Захист територіальної цілісності та суверенітету держави є одним із основних конституційних обов’язків кожного громадянина України. Обов’язок держави усіляко підтримувати ветеранів та учасників АТО, а також членів їхніх сімей, надавати їм додаткові соціальні гарантії, сприяти у вирішенні житлових, побутових та інших проблем. Вагомим внеском у вирішенні вищевказаних проблем є діяльність системи безоплатної правової допомоги, працівники якої безпосередньо надають безкоштовну правову підтримку учасникам АТО.

11 жовтня 2018 року керівником Драбівського бюро правової допомоги Юлією Тарановською у рамках інформаційної кампанії «Права захисників» Всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» у Драбівському районному військовому комісаріаті проведено зустріч з учасниками бойових дій та ветеранами АТО.

драбівське бпд  військомат2
Присутніх поінформовано про їхні права та механізми їх захисту, про існуючі пільги для військовослужбовців та роль безоплатної правової допомоги і процедуру її отримання. Увагу акцентовано на праві учасників бойових дій та ветеранів АТО на першочергове відведення їм земельних ділянок для особистого селянського господарства, ведення садівництва, будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд у селах, знижки на оплату користування житлом, комунальними послугами, вартості палива, безкоштовного проїзду автотранспортом та залізницею.