назад

Правова освіта для людей з особливими потребами

IMG 0636У рамках укладеного меморандуму про співпрацю, спільно з Ківерцівським районним центром зайнятості, 17 лютого 2017 року в.о. начальника Ківерцівського бюро правової допомоги Олена Сміла провела лекцію для основних соціальних груп населення на тему: «Правова освіта для осіб з обмеженими фізичними можливостями».

Під час лекції слухачі отримали інформацію про правовий статус осіб з особливими фізичними можливостями, порядок встановлення інвалідності, матеріальне, соціально-побутове і медичне забезпечення.
По завершенню лекції до Олени Смілої звернулася громадянка Т. із питанням стосовно транспортного обслуговування осіб з обмеженими фізичними можливостями.
Надано роз’яснення, що відповідно до статті 38-1 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» транспортне обслуговування людей з особливими фізичними можливостями здійснюється на пільгових умовах, а саме інваліди І та ІІ групи, діти-інваліди та особи, які їх супроводжують мають право на безплатний проїзд у пасажирському міському транспорті, окрім таксі.
Також такі громадяни мають право на 50-відсоткову знижку вартості проїзду на внутрішніх лініях повітряного, залізничного, річкового та автомобільного транспорту в період з 1 жовтня по 15 травня.
Наголошено, що пільгове перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями здійснюють усі підприємства транспорту незалежно від форм власності та підпорядкування.
На завершення очільник Бюро повідомила, що відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» згадані вище категорії громадян, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі, що не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб (2494 грн.) – мають право на безоплатну правову допомогу з усіх видів правових послуг.

IMG 0640

Довідково:
Ківерцівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Ківерці, вул. Грушевського, 23, контактний телефон: (03365) 21849