назад

Правова освіта: до Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області завітали першокурсники ЖНАЕУ

27.09.2017 opened doors day agro2 126 вересня в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю правоу Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області провели «День відкритих дверей». До центру завітали студенти Житомирського національного агроекологічного університету.

Начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності персоналу Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олена Вовнюк розповіла присутнім про розвиток та здобутки системи безоплатної правової допомоги в Україні, зокрема створення та функціонування Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Також наголосила на категоріях громадян, які відповідно до статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» мають право скористатись допомогою професійного адвоката, послуги якого оплачує держава.

Окрім цього студенти факультету екології і права Житомирського національного агроекологічного університету дізнались, що через центри та бюро правової допомоги, абсолютно кожна людина може отримати безкоштовну, фахову правову консультацію, та доступ до електронних сервісів Мінюсту. Крім того в України нещодавно стартувавзагальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право!». Адже це реальна і така необхідна для кожного правова допомога. Основне завдання проекту підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві. Це масштабна реформа правової свідомості, яка забезпечить сталий розвиток України як сучасної демократичної держави.

Надзвичайно важливо, аби кожен громадянин України не тільки знав свої права, а й вмів їх захищати, – пояснила Олена Вовнюк. – Тому найкращі юристи створюють чіткі та зрозумілі поради, як діяти в ситуаціях, коли ваші права порушують.

По завершенню зустрічі учням роздали інформаційні буклети.

{module Місцеві центри}

27.09.2017 opened doors day agro2 2 27.09.2017 opened doors day agro2 3