назад
03.10.16

Правова освіта: про право на безоплатну правову допомогу розповідали у Навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області

P1030423     У понеділок, 3 жовтня, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Наталія Стьопіна побувала у Навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області, де зустрілася з начальником центру, підполковником служби цивільного захисту Альоною Мул і сільськими головами сіл Радошівки та Ріпок Ізяславського району, Богданівців Деражнянського району і Соколівки Ярмолинецького району, а також провела заняття “Право на безоплатну правову допомогу: зміст і порядок реалізації” для працівників та особового складу навчально-методичного центру і представників освітніх закладів.

     У бесіді з Альоною Мул директор регіонального центру розповіла про роботу центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та їхніх новостворених відділів — бюро правової допомоги: окреслила місію та основні завдання, ознайомила з переліком суб’єктів надання безоплатної правової допомоги. На завершення зустрічі очільниці обох установ домовилися про подальшу співпрацю задля підвищення рівня правової грамотності мешканців Хмельниччини. З цією метою уже найближчим часом планується підписати меморандум про співпрацю і взаємодію між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області та Навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області.

     Під час розмови з головами сіл Хмельниччини Наталія Стьопіна наголосила на важливості співпраці сільських рад із місцевими центрами та бюро правової допомоги.

      “Для проведення виїзних консультувань працівниками центрів та бюро, зустрічей з мешканцями населених пунктів, налагодження консультування через Скайп-зв’язок потрібна тісна взаємодія з органами місцевого самоврядування. У такий спосіб ми зможемо посилити правову спроможність громад та вирішити правові проблеми тих, хто цього потребує”, — зазначила Наталія Стьопіна.

     На заняття “Право на безоплатну правову допомогу: зміст і порядок реалізації” запросили працівників та особовий склад навчально-методичного центру і представників закладів освіти. Їм директор регіонального центру розповіла про становлення та розвиток системи безоплатної правової допомоги, пояснила різницю між первинною і вторинною правовою допомогою. Крім того, вона детально ознайомила присутніх із переліком суб’єктів надання безоплатної вторинної правової допомоги, структурою, розташуванням центрів та бюро, а відтак — відповіла на їхні запитання.

     Наостанок Альона Мул зазначила, що це не остання зустріч з Наталією Стьопіною у стінах навчально-методичного центру, оскільки в подальшому планується проведення цілої низки бесід на правову тематику.

{gallery}img/novyny/2016/10_Zhovten/03_01{/gallery}