назад

Правова освіта та юридична допомога для різних категорій громадян на Охтирщині

OkM 170919 3614 вересня заступник начальника Великописарівського бюро правової допомоги Євген Мороз надавав правові консультації мешканцям Кириківської громадиПрийом відбувся в приміщенні Кириківської селищної ради, де за консультаціями зверталися з такими питаннями як безоплатна приватизація земельних ділянок громадянами; стягнення аліментів на неповнолітніх дітей; переоформлення житлової субсидії.

15 вересня юристи Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) у складі директора Тамари Козир, головних спеціалістів Івана Остриха та Марини Лапоног зустрілися із завідувачем Локального сектору заочного (дистанційного) навчання Харківського Національного університету міського господарства ім. О. М. Бекетова доцентом Ігорем Медведєвим.

OkM 170919 31

OkM 170919 32

Під час спілкування обговоренно проведення правопросвітницьких заходів для студентів навчального закладу. Із метою забезпечення максимальної ефективності здійснення заходів для досягнення спільних цілей укладено Меморандум про співпрацю.

«Такі форми правопросвітництва як лекції, семінари з елементами тренінгу забезпечать максимальну ефективність набутих знань, та можливість їх застосування на практиці», – підкреслила Тамара Козир.

У цей же день юристи центру провели семінар для осіб з обмеженими можливостями в Охтирському міськрайонну центрі зайнятості.

OkM 170919 33

OkM 170919 34

Марина Лапоног проінформувала присутніх про завдання місцевого центру щодо створення рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя, шляхом організації надання безоплатної вторинної правової допомоги, а саме забезпечення надання таких видів послуг: захист; здійснення представництва інтересів осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу  в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складання документів процессуального характеру.

Місцевий центр забезпечує доступ до правової допомоги у цивільних та адміністративних процессах для цілої низки соціальнонезахищених категорій громадян, зокрема, і для людей з обмеженими можливостями (інвалідів, які отримують пенсію по інвалідності або соціальну допомогу, що не перевищує 2-х прожиткових мінімумів та соціально вразливим категоріям осіб, визначених ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

OkM 170919 35

Учасників семінару проінформовано про графік роботи центру та надано консультацію з питання розірвання договору оренди земельної ділянки.

Довідково: Охтирський МЦ з надання БВПД: ВУЛ. Перемоги, 13; тел, (05446) 4-22-23. Великописарівське бюро правової допомоги: вул. Я. Мудрого, 1; т. (05457) 5-15-20.