назад

Правова підтримка людей з особливими потребами

17 травня 2017 року пацієнтів центру Червоного Хреста для медико-соціальної підтримки та реабілітації, що в смт. Берегомет Вижницького району Чернівецької області, відвідала начальник відділу представництва Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Лілія Денис.

2017 05 19V1В рамках такого візиту Лілія Денис поспілкувалася з особами, які перебувають на лікуванні та реабілітації, а також з адміністрацією та персоналом закладу.

Зважаючи на питання, якими цікавилися більшість пацієнтів центру, фахівець системи безоплатної правової допомоги поінформувала про умови та порядок застосування окремих положень Постанови Кабінету Міністрів України “Про запровадження відшкодування вартості лікарських засобів”.

Так, згідно вищезазначеної Постанови, з 1 квітня 2017 року відшкодуванню підлягає вартість лікарських засобів під час амбулаторного лікування осіб, що страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет II типу, бронхіальну астму, за переліком міжнародних непатентованих назв лікарських засобів.

Для осіб, які цікавились виплатою компенсації реабілітованим особам політичних репресій на Україні Лілія Денис надала роз’яснення згідно Положення про порядок виплати грошової компенсації, повернення майна або відшкодування його вартості реабілітованим громадянам або їх спадкоємцям.

Наприкінці візиту пацієнтам центру було надано інформаційні тематичні матеріли, інформацію про адреси та режим роботи структурних підрозділів системи безоплатної правової допомоги краю.

Контактна інформація! Фахівці Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги забезпечують правове обслуговування мешканців Вижниць-кого та Путильського районів.
Звернутися до місцевого центру можна за адресою: м. Вижниця, вул. Українська, 100 Б.
Контактний телефон: (03730) 2 31 58.
Отримати правову інформацію, консультацію чи роз’яснення у телефонному режимі мож-на зателефонувавши на єдиний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103. Нагадуємо, дзвінки на зазначену телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних теле-фонів в межах країни є безкоштовними та приймаються цілодобово.