назад

Правова підтримка: виїзний прийоми та адресна правова допомога

VV523 лютого заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська спільно з першим заступником начальника Головного територіального управління юстиції Іриною Волошиною провели виїзний прийом громадян в с. Волиця Андрушівського району.

VV2
Отримати фахову правову допомогу мешканцям сіл складніше, ніж мешканцям великих міст. Але місце проживання не повинно обмежувати людей в їх праві отримати професійні юридичні консультації. Виїзні прийоми допомагають покращити доступ селян до якісної правової допомоги.
Традиційно на подібні прийоми приходить чимало людей, які хочуть дізнатися, як можна вирішити життєві проблеми у правовий спосіб. Селян цікавили наступні питання: порядок призначення пенсії, переоформлення договору оренди земельної ділянки, підстави розірвання договору оренди земельної ділянки спадкоємцем, стягнення заборгованості по аліментам, підстави взяття на поруки особи, яка вчинила кримінальне правопорушення.

VV3
Під час виїзного прийому мешканцям Волиці розповіли і про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право!».

VV4
Згодом Наталія Радушинська та Ірина Волошина разом з начальником Андрушівського бюро правової допомоги Катериною Кривошей консультували відвідувачів бюро. Основні питання з якими звертались люди стосувались спадщини та дарування.

VV6
У той же день Наталія Радушинська та Ірина Волошина надали адресну правову допомогу у місті Андрушівка. Жінка сама виховує двох дітей. Її цікавило питання порядку користування будинком двома співвласниками. Після смерті іншого співвласника належна йому частина прийшла у занедбаний та аварійний стан, стала улюбленим місцем для осіб, які не мають постійного місця проживання. Жінка бідкається, що у таких умовах жити нестерпно. А нещодавно її будинок ледь не згорів через пожежу в занедбаній частині. Оглянувши все на місці Наталія Радушинська порадила звернутись до місцевої влади із заявою щодо необхідності ініціювання визнання даної частини будинку відумерлою спадщиною. Допомогу у написанні заяви надасть начальник Андрушівського бюро правової допомоги Катерина Кривошей.

VV1

{module Бердичівський МЦ}