назад

Правова та інформаційна підтримка сільських громад

19 листопада мобільна група у складі начальника відділу моніторингу Регіонального центру з надання БВПД Світлани Ребристої, начальника Каланчацького бюро правової допомоги Тетяни Філіппової та начальника Управління державної реєстрації ГТУЮ Григорія Галковського провели консультування жителів сіл Хорли та Роздольне Каланчацького району.

Треба зазначити, що Каланчацьке бюро правової допомоги тісно співпрацює з Хорлівською та Роздольненською сільськими радами на підставі укладених меморандумів про співпрацю.

2

Знаковою була зустріч з головою Хорлівської сільської ради Олегом Лебедем, який довів до відома правників проблеми громадян – власників земельних паїв – щодо їх обізнаності стосовно процедури укладення договорів оренди землі та    висловив побажання оприлюднення в районній газеті роз´яснювальної статті з цього питання.

За словами Тетяни Філіппової, дану пропозицію буде реалізовано найближчим часом.

3

У Хорлах правники ознайомили присутніх з роботою мобільної групи із забезпечення надання правової допомоги власникам земель чи збіжжя та відповіли на запитання, як отримати безоплатну первинну правову допомогу та хто має право на безоплатну вторинну правову допомогу.

4

Крім того, фахівці з правознавства надали юридичну консультацію жителю с. Хорли щодо соціальних пільг для інвалідів з питань перевезення цієї категорії громадян.

У селі Роздольне всі бажаючі скористались своїм правом на безоплатну правову допомогу та отримали юридичні консультації з земельних питань.

5 6

Як завжди, актуальними залишаються питання виділення земельних ділянок учасникам АТО.

7

Того дня селян цікавило й  передача невитребуваних паїв  в оренду; поновлення договорів оренди на земельні ділянки; оформлення договорів  оренди на земельні ділянки державної та комунальної власності; порядок призначення субсидій; оскарження у сфері державної реєстрації бізнесу та нерухомості.

Також присутні дізнались, що на Херсонщині триває загальнонаціональний просвітницький проект Мін´юсту «Я МАЮ ПРАВО!», мета якого сформувати нову правову культуру у суспільстві шляхом інформування громадян про їхні права та механізми захисту.

8 9

По завершенні консультування голова Хорлівської сільської ради та  староста села Роздольне отримали Методичні рекомендації «Повноваження сільських рад щодо урегулювання земельних відносин», розроблені Голопристанським місцевим центром з надання БВПД.

Очільники сільських рад подякували за правову та інформаційну підтримку та запевнили наших колег, що для територіальних громад ця література, без сумніву, буде дуже корисною.

 


Нагадуємо нашим читачам, що Каланчацьке бюро правової допомоги є структурним підрозділом Голопристанського місцевого центру з надання БВПД.

Кожен, хто потребує правової допомоги, може зателефонувати на єдиний номер гарячої лінії системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103
(безкоштовно з усіх стаціонарних та мобільних телефонів).

або звернутися безпосередньо до Голопристанського місцевого центру з надання БВПД та Каланчацького бюро правової допомоги. 

Голопристанський місцевий центр з надання БВПД
(05539) 2-10-91 / 2-10-96
Адреса: 75600, Херсонська обл., м. Гола Пристань, пров. Курортний, 7

Каланчацьке бюро правової допомоги
(05530) 3-15-03; +38 (050) 875-30-50; +38 (099) 331-04-23
Адреса: 75800, Херсонська область, смт. Каланчак, вул. Херсонська (Леніна), 9