назад
01.11.18

Правове інформування тимчасово непрацюючих громадян

centr-zanyatosti.82x29 жовтня 2018 року фахівцями Черкаського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено інформаційний захід на базі Черкаського міського центру зайнятості для безробітних, яких вперше поставлено на облік. У ході зустрічі учасникам надано правові роз’яснення щодо порядку оскарження заповіту, розміру обов’язкової частки у спадщині для неповнолітнього. 

Зокрема присутніх поінформовано, що відповідно до ст. 1241 Цивільного кодексу України, малолітні, неповнолітні, повнолітні непрацездатні діти спадкодавця, непрацездатна вдова (вдівець) та непрацездатні батьки спадкують, незалежно від змісту заповіту, половину частки, яка належала б кожному з них у разі спадкування за законом. Розмір обов’язкової частки у спадщині може бути зменшений судом з урахуванням відносин між цими спадкоємцями та спадкодавцем, а також інших обставин, які мають істотне значення.

Увагу присутніх акцентовано на тому, що отримати безоплатну правову допомогу та скористатися доступом до електронних сервісів Міністерства юстиції України вони можуть, звернувшись до Черкаського місцевого центру з надання БВПД за адресою: м. Черкаси, вул. Гоголя, 221, 18007, Україна, (тел.: (0472) 333-228) та єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів, цілодобово).