назад
16.10.18

Правове консультування сільського населення

драбівське бпд  спільне консультування1З метою запобігання порушення прав громадян, гарантованих Конституцією та законодавством України у різних сферах життя, фахівцями Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Драбівського бюро правової допомоги спільно з працівниками Головного територіального управління юстиції у Черкаській області 12 жовтня 2018 року проведено консультування громадян на базі Шрамківськоїї сільської ради Драбівського району Черкаської області.

Фахову правову допомогу щодо актуальних питань по сімейному, договірному, земельному та спадковому законодавству надано 5 громадянам.

Селян поінформовано про основні напрямки реалізації загальнонаціонального проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!» та правопросвітницької кампанії «Права захисника», присвяченої до Дня захисника України.

З метою підвищення рівня правової обізнаності населення мешканцям Шрамківки роздано буклети: «Не отримуєш аліменти?», «Забирають бізнес? Відбирають майно?», «Не знаєш, як вирішити спір?», «Як подати позов до суду у цивільній справі?», «Як подати позов до суду у адміністративній справі?», «Нововведення в законодавстві щодо збільшення розміру аліментів на дитину», «Порядок стягнення аліментів в судовому порядку», «Право на аліменти», «Не знаєш, як оформити субсидію?», «Вимагають хабара за іспит чи навчання?», «Виконання рішення суду: пам’ятка для стягувача» та «Виконання рішення суду: пам’ятка для боржника».