назад
02.11.18

Правові аспекти бюджетного процесу на Чернігівщині

98765467891 листопада начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Вероніка Рибак взяла участь у круглому столі «Бюджетний процес 2019 в об’єднаних територіальних громадах Чернігівщини: виклики та перспективи».
У заході взяли участь представники об’єднаних територіальних громад, громадськість та ЗМІ.

В межах заходу присутні обговорили особливості завершення бюджетного процесу 2018 року, що очікує бюджети ОТГ у 2019 році та громадський (партисапативний) бюджет як механізм впливу громадськості на бюджетний процес на місцевому рівні.

З вступним словом виступила керівник проектів Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Катерина Данькова, яка зауважила, що саме завдяки бюджету участі громади отримують нові ідеї і розуміють нагальні проблеми території.

«У Корюківській ОТГ ми побачили, що для бюджету участі, місто дає більше ідей ніж село. Але в нас село сконцентрувалося на одній ідеї і тим самим виграло у міста. Тому в наступному році ми вирішили окремо впроваджувати бюджет участі в селі та в місті», – зауважив Корюківський міський голова Ратан Ахмедов.

Він також зазначив, що у Корюківці планується в наступному році до пів мільйона гривень витратити на ідеї бюджету участі.

Нагадуємо, за правовою допомогою можна звернутися до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області за адресою: м.Чернігів, вул. П’ятницька, 39, оф. 711, тел: (0462) 651-477, E-mail: office.chernihiv@legalaid.cn.ua

Єдиний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.