назад

antireyder shiryayevo 1Сьогодні, 04 жовтня 2017 року, з 12 до 14 години, землевласники та землекористувачі Ширяївського району мали нагоду отримати правові консультації під час роботи мобільної точки доступу до системи безоплатної правової допомоги, яка працювала на базі Ширяївської районної державної адміністрації.

На зустріч з аграріями – землекористувачами та представниками сільських рад, яких налічувалось більше п’ятнадцяти, прийшли Наталія Тарасенко – головний спеціаліст відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Одеській області та Олег Булавицький — заступник начальника Ширяївського бюро правової допомоги. Фахівці надали правові консультації та відповіді на хвилюючі аграріїв питання.

Найбільш болючими були питання стосовно порядку вирішення спорів між орендарем та новим власником земельної ділянки; оформлення спадщини на земельну ділянку за законом; підстави відмови безкоштовної передачі у приватну власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, площею до 2 –х га.

На завершення юристи надали поради присутнім: аби уникнути в майбутньому проблем щодо подвійної реєстрації на земельні ділянки (паї), необхідно прискорити процес оформлення права власності на належні їм ділянки за законом чи заповітом.

antireyder shiryayevo 2

Олег Булавицький, заступник начальника Ширяївського бюро правової допомоги, надав учасникам заходу інформаційні буклети “Безоплатна правова допомога в Україні”, “Безоплатна передача земельної ділянки”.

Юристи повідомили присутнім номери телефонів «гарячої лінії» регіонального оперативного штабу для боротьби з аграрним рейдерством в Одеській області:

Головне управління Національної поліції в Одеській області:

(048) 779 40 61, 779 46 91 або 102 (цілодобово)

Головне територіальне управління юстиції в Одеській області:

 (048) 705-18-21 (пн-чт з 09.00-18.00, пт з 09.00-16.45, обід з 13.00 по 13.45).

Нагадуємо, що безоплатну правову допомогу можна отримати в Ширяївському бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: смт. Ширяєве, вул. Соборна, 158.