назад

Правові консультації для жителів Герцаївщини

31-114 листопада 2017 року фахівці системи безоплатної правової допомоги провели виїзне консультування на базі Молницької та Лунківської сільських рад Герцаївського району.

Жителям Герцаївщини надавали правові консультації, а також вони отримували відповіді на запитання, які їх хвилюють. Одне з таких – набуття права власності на земельну ділянку. Начальник Герцаївського бюро правової допомоги Євген Кондель розповів, що відповідно до положень Земельного кодексу України право власності, зокрема на земельну ділянку, виникає з моменту державної реєстрації цього права.

31-2«Зареєструвати власність чи інші права (оренду, сервітут, суперфіцій, емфітевзис тощо) на землю можна через місцевий центр з надання адміністративних послуг (ЦНАП), який приймає документи для державної реєстрації речових прав на нерухоме майно або у нотаріуса. Саме після реєстрації в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, виникає, змінюється чи припиняється відповідне право», – пояснив Євген Кондель.

Окрім питань земельного права, роз’яснено громадянам та надано відповіді на запитання щодо оформлення спадщини, забезпечення права на житло, позбавлення батьківських прав.

Опісля жителям Герцаїщини розповіли про Всеукраїнський правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!». Його мета – підвищення рівня знань українців щодо своїх прав у різних сферах життя, правової свідомості громадян та спроможності захищати свої права.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1, тел. (0 372) 51-36-12.

Звернутися по допомогу до фахівців Герцаївського правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, Герцаївський район, м.Герца, вул. Шикули, 4. Телефон: (0 3740) 2-10-46.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).