назад

Правові консультації та роз’яснення для людей з особливими потребами

2016 10 03V30 вересня 2016 року Вижницьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги області надано відповіді на правові питання мешканців стаціонарного відділення геріатричного будинку для людей похилого віку, що в селі Коритне Вижницького району.

Прийом громадян проводив начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Колодченко.

Зважаючи на те, що мешканці цього закладу – це люди з особливими потребами, яким необхідна стороння допомога та догляд, фахівець системи безоплатної правової допомоги проводив консультування громадян безпосередньо в палатах установи.

За результатами виїзного консультування з’ясувалося, що найбільше мешканців геріатричного будинку цікавила проблематика врегулювання спадкових правовідносин. Зокрема, це питання черговості спадкування, оформлення спадкових прав на майно, а також реалізація права на обов’язкову частку у спадковому майні.

Приміром, мешканець установи Микола Гавриш, що є інвалідом І групи цікавився питанням щодо визначення обов’язкової частки у спадщині повнолітніх непрацездатних дітей спадкодавця.

Так, на питання, що таке обов’язкова частка у спадковому майні та хто є суб’єктами такого права Юрій Колодченко надав необхідні роз’яснення та правову консультацію.

Окрім цього, Миколу Гавриша поінформовано про положення чинного законодавства, якими на сьогодні врегульовано питання обов’язкової частки у спадщині повнолітніх непрацездатних дітей спадкодавця.