назад
13.07.19

Правові квести – гарна традиція для учнівської молоді Полтавщини

Вже доброю правовою традицією серед учнівської молоді   Полтавщини стали інформаційно-просвітницькі квести «Від знання до безпеки», які проводяться за ініціативи Полтавського обласного благодійного фонду «Громадське здоров’я». Лише з початку цього року відбулося 3 такі квести і с-щі Опішня, м. Зінькові та Полтаві.

Днями такий захід відбувся у дитячому спортивно-оздоровчому центрі «Горизонт» Кременчуцького району. Квест  мав на меті виховати в дітей інтерес до правових знань, популяризувати правові поняття, поглибити знання здобуті учнями на уроках, сформувати правової культури дітей, інформувати про систему БПДоргани юстиції, поліцію.

Його учасниками  стали 10 команд з числа дітей, які відпочивають в оздоровчому центрі. Під час змагань дітям необхідно було пройти 10 локацій на кожній з якій вони в ігровій формі проходили завдання з правового характеру.

Перед початком заходу відбулося представлення команди та їх Плакатів, де учасники зазначили  назву та девіз команди, а також малюнок, який відображає філософію тематичного квесту. Напрацювання команд взяли участь в конкурсі в номінації «Знай наших».

Учасники квесту мали змогу пройти правові вікторини, дізнатися про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», «Я МАЮ ПРАВО ГОЛОСУ!», про те як протидіяти домашньому насильству, пройти локації щодо знання дорожніх знаків, процесу державотворення в Україні, скласти пазли на правову тематику, відповісти на запитання з чорного ящика.

Під час проходження локації поліції модератори перевіряли учасників на знання правил дорожнього руху та оцінювали вміння швидко одягнути поліцейське спорядження (бронежилети, шоломи та поясну систему).

Відвідавши локацію «Я МАЮ ПРАВО ГОЛОСУ» діти разом із заступницею начальника відділу комунікацій та правопросвітництва  Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Юлією Козаченко  мали змогу  відгадати кросворд на тему, що стосувалася виборчого законодавства.

На наступній локації за участю заступника начальника Горішньоплавнівського бюро правової допомоги Максима Богодиста   учасники змагань взяли участь у грі правовий аліас, де необхідно було  відгадати правові поняття, які були зоображені на картках із завданнями.

По завершенні проходження локацій діти отримали буклети на правову тематику розроблені Координаційним центром з надання правової допомоги та Регіональним центром з надання БВПД у Полтавській області з питань, що стосуються захисту прав дітей та паспорти прав дитини.

Учасники квесту проявили свої знання з правознавства, азарт до гри та поєднали користь відпочинку у центрі та отримані у навчальних закладах знання.

За результатами випробувань призові місця у загальнокомандних заліках здобули 3 команди.

Переможці також отримали заохочувальні подарунки і від представників системи безоплатної правової допомоги.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги, можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).