назад
20.03.20

Правову допомогу у період карантину можна отримати також дистанційно

Під час карантину, що запроваджений на всій території України з 12 березня по 3 квітня 2020 року у зв’язку із загрозою епідемії коронавірусної інфекції, у людей виникає багато юридичних запитань. Система безоплатної правової допомоги посилила роботу своїх дистанційних сервісів.

Чергові фахівці приймають громадян у центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Також працівники системи БПД працюють у віддаленому доступі із застосуванням електронних комунікацій та технологій. Вони надають правову допомогу, використовуючи опосередковані форми спілкування — онлайн консультування, відеозв’язок, телефонний зв’язок тощо.

Посилена інформаційно-просвітницька робота. Система БПД інформує громадян про їхні права та механізм їх захисту через офіційний сайт та сторінки системи БПД у соціальних мережах, ЗМІ, інформаційні ресурси партнерських організацій.

Щоб отримати правову допомогу дистанційно:

– зателефонуйте на безкоштовний номер системи БПД 0 800-213-103

– поставте запитання в месенджер ФБ-сторінки: https://www.facebook.com/Centre.4.Legal.Aid/

– напишіть на електронну пошту найближчого місцевого центру (адреси можна дізнатися на сайті системи БПД) – https://www.legalaid.gov.ua/

– прочитайте правову консультацію на телеграм-каналі «Безоплатна правова допомога» https://t.me/ualegalaid та обговоріть її у нашому чаті – https://t.me/ualegalaidchat

– поставте запитання на Інстаграм-сторінці системи БПД https://www.instagram.com/ualegalaid/?hl=uk

– скористайтеся правничою вікіпедією WikiLegalAid – https://wiki.legalaid.gov.ua

Кожній людині варто памʼятати, що карантин — це не перешкода для отримання правової допомоги від держави.

Ми допоможемо захистити Ваші права!