назад

“Правовий десант” висадився у м. Сколе

Skole921 листопада 2017 року начальник відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання БВПД у Львівській області Уляна Мацько та директор Другого львівського місцевого центру Уляна Стефак відвідали мальовниче гірське місто Сколе – у рамках відзначення комплексного правопросвітницького заходу «Правовий десант».

Фахівці Стрийського місцевого центру різнопланово креативили в організації правопросвітницьких заходів на Сколівщині.

Так, директор Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марія Николаїшин з командою фахівців: Вірою Андрейків, Андрієм Турчинським, Тарасом Сагайдаком та разом з Уляною Стефак і Уляною Мацько провели вуличне інформування та експрес-консультування мешканців міста Сколе.

Skole10

Згодом до колег долучились працівники Дрогобицького та Бориславського бюро правової допомоги – Юлія Бабчич і Анна Маслей, з якими представники Регіонального та Другого львівського місцевого центру з надання БВПД вирушили у Сколівську школу-інтернат. 

Skole6

Для дітей цього закладу провели лекцію на тему кримінальної та адміністративної відповідальності неповнолітніх.

Відтак, учням було надзвичайно цікаво дізнатись про те, якими є види злочинів; вік, з якого наступає кримінальна відповідальність та наслідки за вчинення неповнолітніми правопорушень. 

Skole5

Друга частина уроку була зосереджена на правовій вікторині: школярі були активними учасниками у розв’язанні ситуативних задач, ставили питання, розв’язували кросворди на правову тематику.

Skole7

Варто зазначити, що «Правовий десант» також включав у себе низку заходів, серед яких:

– вуличне інформування та виїзний прийом у с. Нижнє Синьовидне;
– захід із застосуванням методики форум – театру у школі с. Н. Синьовидне;
– інформаційно – консультативна сесія для безробітних у центрі зайнятості м. Сколе.

Skole11

У Нижньому Синьовидному працювали фахівці Стрийського місцевого центру – Наталія Билень та Ірина Данилко.

Skole12

Завершився «Правовий десант» круглим столом «Турбота про захист прав людини – наш спільний обов`язок» у районній адміністрації м. Сколе за участі соціальних партнерів: представників сектора ювенальної превенції, служби пробації, місцевої прокуратури, центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді, центру зайнятості, служби у справах дітей, юридичного відділу, відділу освіти, відділу внутрішньої політики Сколівської РДА.

Skole15

Відкрила круглий стіл Марія Николаїшин: привітавши гостей, вона подякувала партнерам за активну взаємодію у спільній роботі, а також наголосила на важливості подальшої співпраці.

Заступник начальника Сколівського бюро правової допомоги Віра Андрейків детальніше зупинилась на великій актуальності для гірських мешканців буклетів «Захистимо ваші права спільними зусиллями», що видані за підтримки Консультативної Місії Європейського Союзу (КМЄС) в Україні.

Завершився захід конструктивним діалогом, де всі учасники поділились досвідом роботи, зокрема у сфері захисту прав дітей, і погодились з тезою, що діти, які потребують надання правової допомоги є спільною справою для усіх державних структур: від бюро та центрів з надання правової допомоги – до поліції та соціальних служб.

Нагадаємо, детальну інформацію з питань надання правової допомоги можна отримати у Стрийському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:

м. Стрий, вул. О. Бачинської, 1А; конт. тел. (0245)7-01-44.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).