назад

Правовий кінозал: поговоримо про толерантність?

У перший робочий день у Житомирі відбувся «Правовий кінозал». Стрічку «Сини Данії» демонстрували у приміщенні телецентру наші партнери Кіноклуб UA: Житомир. Поговорити про толерантність, права людини та безпеку запросили представників системи безоплатної правової допомоги та поліції охорони Житомирщини.

  • Толерантність тісно пов’язана з дотриманням прав людини. Відсутність толерантності може призвести до дискримінації та розпалювання ворожнечі. Цим можуть вдало скористатись політики  і це  яскраво демонструє стрічка «Сини Данії», – розповіла на початку свого виступу фахівчиня Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Дар’я Гончарова.

Вона нагадала, що кожен може скористатись безоплатною правовою допомогою та отримати юридичні консультації звернувшись до центрів з надання безоплатної правової допомоги. Адреси та телефони центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги можна дізнатись, зателефонувавши на Всеукраїнську гарячу лінію правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).

Фахівчиня Поліції охорони в Житомирській області Олена Буліна розповіла, як викликати поліцію в екстремальній ситуації без телефону. А Регіональний координатор взаємодії з громадськість Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Житомирській області Олена Коваленко повідомила про можливість звернення у разі порушення прав.