назад
13.12.19

«Правовий кінозал»

У грудні 2019 року в системі безоплатної правової допомоги започатковано проведення правопросвітницького заходу «Правовий кінозал».

12 грудня Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області організовано перегляд художнього фільму на правову тематику «Лінкольн для адвоката».

У заході взяли участь заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Черкаській області Тетяна Ломіногіна, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Роман Бакатуро, практикуючий адвокат та викладач кафедри “Історії та права” Черкаського державного технологічного університету Максим Тептюк, кандидат юридичних наук, доцент кафедри державно-правових дисциплін Черкаського національного університету ім.Б.Хмельницького Сергій Джолос, доцент кафедри “Історії та права” Черкаського державного технологічного університету Людмила Тептюк, доцент Черкаського інституту пожежної безпеки Людмила Кузнєцова.

Для перегляду фільму прийшло чимало студентів юридичних вузів, а саме: Черкаського національного університету ім.Б.Хмельницького, Черкаського державного технологічного університету, Черкаського інституту пожежної безпеки ім.Героїв Чорнобиля.

В останні декілька десятиліть жанр юридичної драми набуває все більшої популярності. Однією з основних переваг фільму «Лінкольн для адвоката», безсумнівно, є його сюжет, спокійний і водночас інтригуючий, який привертає глядацьку увагу з перших хвилин перегляду. Він  особливо цікавий для правників, а також людей, які просто цікавляться юриспруденцією. Навіть досвідчених юристів може вразити манера головного героя вести перехресний допит, а також судові дебати. Деякі з його тактичних та психологічних прийомів цілком можна було б запозичити для реальної юридичної практики.

Після перегляду фільму зі студентами відбулося обговорення численних юридичних аспектів стрічки. Вони отримали від представників Регіонального центру та адвокатів ґрунтовні роз’яснення і консультації на правову тематику з актуальних для них питань.