назад

Правовий лекторій «Права жінки в різні історичні періоди»

06 березня 2017 року спеціаліст Канівського бюро правової допомоги Ірина Танана напередодні міжнародного свята – 8 березня провела правовий лекторій з учнями 9-х класів Канівської міської ЗОШ №3 на тему: «Права жінки в різні історичні періоди».

Фахівець бюро розповіла про історію свята, чому саме 8 березня стало жіночим днем, коли і як вперше відзначали свято 8 березня та як його святкують в різних країнах світу?
Інформуючи про правове становище жінок в умовах сьогодення Ірина Танана зауважила, що на сучасному етапі в основу державної політики покладений конституційний принцип рівноправності чоловіка та жінки. Зокрема стаття 24 Конституції України передбачає, що громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Рівність прав жінки і чоловіка забезпечується: наданням жінкам рівних з чоловіками можливостей у громадсько-політичній і культурній діяльності, у здобутті освіти і професійній підготовці, у праці та винагороді за неї; спеціальними заходами щодо охорони праці і здоров’я жінок, встановленням пенсійних пільг; створенням умов, які дають жінкам можливість поєднувати працю з материнством; правовим захистом, матеріальною і моральною підтримкою материнства і дитинства.
Зупинилася на прийнятому 8 вересня 2005 року Законі України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», метою якого є досягнення паритетного становища жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства.
Також, учні з цікавістю сприйняли інформацію щодо можливості отримання безоплатної правової допомоги з метою захисту своїх прав в Канівському бюро правової допомоги.
По закінченню заходу учням були презентовані буклети з інформацією про безоплатну правову допомогу та роботу Канівського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: м. Канів, вул.Шевченка, 6, тел.: 3-69-62.