назад
10.11.17

Правовий лекторій в Краснопільському центрі зайнятості

SuM 171109 21Відповідно до спільного плану проведення правопросвітницьких заходів між Краснопільським бюро правової допомоги та Краснопільським центром зайнятості 09 листопада 2017 року відбувся правовий лекторій на тему « Легальна зайнятість населення. Пошук роботи».

Громадянам, які шукають роботу, та стоять на обліку в центрі зайнятості, був доведений перелік підприємств, організацій та установ, що пропонують ту чи іншу роботу. Доведені вимоги законодавства щодо офіційного працевлаштування, порядок сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, розглянуті інші питання. Начальник бюро Сергій КУЦЕРЕНКО інформував громадян про повсякденну діяльність бюро, надав роз’яснення вимог Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Присутніх цікавили питання пенсійної реформи, земельної реформи, реформи в освітній галузі та в медичній.

А ще люди цікавились питаннями чи зараховується до трудового стажу період догляду за інвалідами та людьми похилого віку.

Сергій Юрійович роз’яснив, що для вирішення цих питань, державою передбачено можливість набуття стажу за догляд. Відповідно до п. 9 статті 11 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню підлягають один з непрацюючих працездатних батьків, усиновителів, опікун, піклувальник, які фактично здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю, а також непрацюючі працездатні особи, які здійснюють догляд за особою з інвалідністю I групи або за особою, яка досягла пенсійного віку, встановленого  статтею 26 Закону, та за висновком закладу охорони здоров’я потребує постійного стороннього догляду, якщо такі непрацюючі працездатні особи отримують допомогу, надбавку або компенсацію відповідно до законодавства.

Тобто таку можливість можна завжди використати для зарахування цього періоду в трудовий стаж.

Для призначення компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги, необхідно звертатися до Управління соціального захисту населення.

SuM 171109 22

Також, серед присутніх розповсюджена правова інформаційна література,буклети та візитівки бюро.

SuM 171109 23

 

Краснопільське бюро правової допомоги : смт.Краснопілля, вул.Перемоги, 2; тел:7-11-24